3de kleuterklas A

3de kleuterklas A
De Toverklas

woensdag 20 maart 2019

DE KLEINE KUNSTENAAR


Welkom bij onze kleine kunstenaars. We luisteren naar het verhaal van kunstenaar Piet die altijd schildert met dezelfde kleurtjes. Hij maakte altijd verschillende vlakken en die kregen dan een kleurtje. Speciaal voor Vaderdag gaan wij ons eigen Mondriaan-kunstwerk ontwerpen.




Wist je dat er ook kunstenaars zijn die met hun voeten schilderen? Wij willen dat ook wel eens proberen. We mogen voor een keer eens met een stoel op de tafel gaan zitten en proberen te schilderen met een penseel tussen onze tenen .  Eigenlijk is het best wel moeilijk om je tenen goed dicht te knijpen zodat het penseel blijft zitten.



Een beeldhouwwerkje mocht ook  niet ontbreken in ons thema:"kunst". We kneden de klei in een vorm die we mooi vinden en proberen met ijzerdraad en parels en vormen ons eigen werkje te maken. We zijn erg fier op onze eigen creaties.


We spelen het museumspel en moeten goed kijken naar de dobbelsteen. Moeten we vooruit of achteruit? Wie de meeste schilderijen heeft verzameld is de winnaar van het spel.


 Onze poppenhoek werd omgetoverd tot kunstwinkeltje waar je alles kan kopen wat een artiest nodig heeft. We proberen te tellen en te kijken hoeveel kleurtjes van elk we nodig hebben in ons schilderspalet. Met een meetlat en de kleuren van Mondriaan gaan we met de stiften helemaal zelf aan de slag.


  Een hartje voor de liefste papa's van de hele wereld...


 Hopelijk zijn jullie blij met jullie schilderijtje?


 We leerden ook heel wat massagetechnieken die we zeker eens gaan toepassen...


Dikke zoenen voor alle papa's van de toverklas...………………


Op Maandag 18 Maart mocht onze lieve Thor 5 kaarsjes uitblazen...

Wij genoten van jouw piratencakejes en wensen jou nog een hele gelukkige verjaardag.....

Morgen sluiten we ons kunstthema af en maandag beginnen we met het thema: "Pasen".

Lieve groetjes uit de Toverklas.

https://photos.app.goo.gl/FMyfCVznvttVgegv8


Geen opmerkingen:

Een reactie posten