3de kleuterklas A

3de kleuterklas A
De Toverklas

woensdag 23 januari 2019

Zeg Roodkapje waar ga je heen...............


Het verhaal van Roodkapje is de Rode draad in ons grootouderfeest dus mocht dit thema zeker niet ontbreken in ons klasje....


We maken kennis met de hoofdfiguren en mogen ook zelf aan de verteltafel het verhaal naspelen met de poppen. De wolf kan zelfs echt oma en Roodkapje opeten. Gelukkig kan zijn buikje open met velcro om het Sprookje toch mooi te laten eindigen.



We kunnen een gezelschapsspelletje spelen met groen-blauw en geelkapje en moeten zo snel mogelijk bij het huisje van oma zijn. Opgepast voor de boze wolf want dan moeten we terug naar START. Aan de knutseltafel mogen we ahv een mal van een boom en een huisje zelf onze creativiteit laten zien ……..



Wie zien we allemaal in het bos? We gaan vrij schilderen en kiezen zelf hoe ons Roodkapje of de wolf eruit kunnen zien.  De poppenhoek gaat even toe zodat we per twee een tafereel uit het verhaaltje kunnen schilderen.


Schrijfdans: het kapje van Roodkapje. Met fijne stiften of met de pen proberen we de patroontjes in het kapje te volgen. In de telhoek moeten we kijken hoeveel bloemen er in het mandje moeten zijn. We kijken naar de getalbeelden en proberen samen met juf Anneleen goed te tellen tot zes.


Joepie sneeuw.....we maken wat tijd om samen lekker te glijden en met de slee te spelen op de speelplaats....het was echt genieten...…….


en dan nu...oogjes dicht want binnen twee keer slapen is het GROOTOUDERFEEST
We zien jullie graag om 13.30 in de sporthal nu vrijdag.

DIKKE ZOENEN UIT DE TOVERKLAS.
https://photos.app.goo.gl/SaGtngDRaTNgsU4v9

Geen opmerkingen:

Een reactie posten