2de kleuterklas B

2de kleuterklas B
De Toverklas

vrijdag 29 september 2017

zieke diertjes


Welkom in onze dierenkliniek. hier verzorgen we alle dierenkwaaltjes groot en klein. We geven spuitjes en pilletjes, we verzorgen en vertroetelen..

We brachten zelf een diertje mee en heel wat dokterspullen. We maakten zelfs een operatie-tafel in de poppenhoek. gelukkig kwam elke knuffel er goed vanaf.We kregen deze week bezoek van het konijntje van Amra. Een superlief konijntje dat een hele  dag bij ons mocht blijven. Amra had zelfs een klein halsbandje bij om met haar snuffel te gaan wandelen.


Thuis heeft Yade heel wat katten rondlopen maar deze lieve rosse kater mocht ons deze week een, bezoekje brengen. wij genoten van alle knuffels en aaitjes.


Suzy , het megagrote lieve konijn van Oona kwam vandaag ook eens even piepen..Ze was wel erg rustig in de drukte maar Oona was superfier dat Suzy eens op bezoek mocht komen.


Een bezoekje aan Dierenarts Filip mocht natuurlijk niet ontbreken. We genoten van zijn uitleg en leerden heel wat bij. we weten nu bijvoorbeeld dat de snorharen dienen om te voelen in het donker. En ook dat konijntjes hun tandjes poetsen door op een stukje hout te knabbelen.

Deze week kwam ook ons keuzebord aan bod. Onze eilandjes hadden heel wat in petto voor ons.
Beeldeiland: een diertje boetseren, een dierenhok knutselen, een huisdier schilderenDenkeiland:pilletjes sorteren, diertjes meten, een memory en een gezelschapsspel met de diertjes.


Vriendjeseiland: spelen in onze dierenkliniek.


Lettereiland: Woordjes nastempelen


En ook vooral heel veel leuke kringactiviteiten, tekenen, luisterspelletjes en een dierenliedje.
Volgende week zetten we ons thema nog even verder en is het ook:
DE WEEK VAN DE KLEUTER

Vrijdag mogen alle kleuters verkleed naar school komen als superheld, superprinses, superkikker, eender wat als het maar super is...
Nu alvast een Superweekend voor iedereen...


en nog meer fotootjes:


Geen opmerkingen:

Een reactie posten