2de kleuterklas B

2de kleuterklas B
De Toverklas

woensdag 29 november 2017

Welkom Sinterklaas en zwarte Piet


We tellen langzaam af naar 5 December want dan brengt de Sint onze school een bezoekje.
In de poppenhoek kunnen we ons alvast helemaal inleven met allerlei sintaccessoires. Er is zelfs een GOUDEN BOEK waar we zelf dingen in kunnen schrijven en tekenen.


We proberen om vanuit een cirkel een Sint of Piet te schilderen en met enkel een lijn op ons blad kunnen wij een heuse stoomboot schilderen.


Wat natuurlijk niet mag ontbreken in de 3de kleuterklas is ons "Schoentje".
Wij ontdekten allerlei soorten schoenen en probeerden die te sorteren.
We bekeken onze eigen schoenen en schilderden de boven en onderkant van onze schoen.(op een blaadje welliswaar)

Er was ook een memory met allerlei soorten schoenen. Ons verlanglijstje werd gemaakt ahv getalbeelden in schoenen.


We willen graag ons veterdiploma behalen en oefenen dit in de veterhoek . We hebben veterpuzzels en veterschoentjes en kunnen ook met dikke touwen oefenen. We blijven oefenen tot ons hele klasje het kan.


Sinterklaas en de Pieten hebben alle blokjes door elkaar gegooid en wij proberen hen te helpen door de pakjes weer helemaal juist te maken. We moeten goed kijken en schuiven want er mag geen enkel blokje overblijven.

Er zijn moeilijke sintpuzzels die onze aandacht vragen en met de plasticine proberen we patroontjes te maken op de pietenmutsen en de staf.


We herkennen en kennen al veel letters en proberen de sint-woordjes na te stempelen met de letterstempels.


In de denk-hoek is het een gefrons en een gezucht wanneer we proberen om te halve Pietjes en Sintjes te vervolledigen. We moeten goed tellen en ons concentreren.

Met de knijpkaarten proberen we te tellen en kunnen we zelf controleren of we juist zijn want aan de achterkant staat de verbetersleutel.

We proberen ons verhaal van het HOOGTEVREES-pietje na te spelen met de handpoppen op belevingseiland. We mogen lekker op de tafel zitten anders kunnen we niet tot aan de hoge daken.

Op beweegeiland mogen er telkens twee kleuters pakjes in de schoorsteen gooien. In de tabel kijken we hoeveel punten we hebben en noteren we alles. Op de pakjes staan verschillende punten dus we moeten heel goed tellen en controleren.

We gaan nog heel veel leuke dingen doen en zijn alvast benieuwd of de Sint iets heeft meegebracht voor de brave kindjes uit 3 KB.

https://photos.app.goo.gl/2uMJjDfiVIreOK7J3

Geen opmerkingen:

Een reactie posten