3de kleuterklas A

3de kleuterklas A
De Toverklas

woensdag 17 januari 2018

bibberen op de noordpool en zuidpool

Welkom op de Noordpool. Hier wonen de Inuit. Ze leefden vroeger in iglo's en moesten zich erg warm kleden. Wij proberen ons erg goed in te leven. We wonen hier niet alleen maar er zijn ook ijsberen, husky's en poolvossen hier.


We proberen onze fijne motoriek in te oefenen in de sneeuw. Bij gebrek aan echte sneeuw gebruiken wij scheerschuim. we tekenen bergen en lijnen en allerlei vormen.



Met water en verf maakten we zelf ijs. Na een nachtje in de diepvries probeerden we om met onze zelfgemaakte ijsblokjes te schilderen. Dit was makkelijker met handschoenen aan..we moesten ons wel haasten want ons ijs smolt erg snel..


Op de zuidpool wonen de pinguïns. Wij maakten een pinguin uit karton en gingen onze knuffels wegen. Welke pinguin weegt weinig en welke veel? Licht en zwaar zo heet dat.

Zoveel leuke spelletjes op de eilanden: een telmemory met getallen en hoeveelheden. Een visjesspel waar we zo snel mogelijk 8 moeten hebben. En we proberen om ter snelst een sneeuwman te dobbelen.


Op beweegeiland zijn we zelf de pionnen. Twee kleuters moeten om ter snelst naar de noordpool geraken en ze springen van ijsschots naar ijsschots. Twee kleuters dobbelen en zetten hun pionnen juist.

met suikerklontjes bouwen we zelf iglo's. We hebben zelfs een reuzeniglo gemaakt met twee kilo suikerklontjes.

We gaan speuren met een vergrootglas en zoeken zo snel mogelijk alle pinguïns en wintersporters op de zoekkkaart. In de schilderhoek krijgen we maar een halve tekening. We proberen zelf de ontbrekende helft er bij te schilderen.

Morgen gaan we nog naar een leuke film kijken en hebben we nog schrijfdans en een omloop van de pinguïns.
Na de bibberkou gaan we volgende week naar de warmte...
Figuurlijke warmte dan toch want dan is ons thema: "Kikker is verliefd".
knuffels uit de toverklas. 

nog meer fotootjes:



Geen opmerkingen:

Een reactie posten