3de kleuterklas A

3de kleuterklas A
De Toverklas

vrijdag 2 maart 2018

houston we are ready...

Toen we vorige week een UFO ontdekten in het park met twee lieve ruimtewezentjes erin konden we niet anders dan ons volledig te focussen op het thema: DE RUIMTE.

We maakten kennis met Bliebblieb , een knotsgekke alien die in ruimtetaal schrijft en spreekt en onze hulp nodig had.
Speciaal voor hem gingen we op zoek naar vijsjes en schroeven en bouten..allerlei materiaal dat hij kon gebruiken om zijn UFO opnieuw te laten vliegen.

We hebben een laptop, een radio, een telefoon , een dvd-speler en nog andere dingen helemaal uit elkaar gevezen en geschroefd en alles mooi gesorteerd voor Bliebje.


We ontdekten dat hij op Saturnus woont en gingen op zoek naar de andere planeten. Met verf en wasco maakten we een zonnenstelsel en we gingen op zoek naar ruimtewoordjes in tijdschriften.
Er was ook een leuk verhaaltje over Astronaut Andre die met zijn hondje naar Mars ging.


We maakten onze eigen UFO en keken naar leuke filmpjes over een lancering van een raket en over het Zonnenstelsel. In de boekenhoek waren er leuke lees-en weetjesboekjes.



We probeerden ook zelf raketten en Ufo's te bouwen met blokken en clics. We tekenden en deden leuke spelletjes. We moesten ook erg goed luisteren naar een verhaal om daarna opdrachtjes uit te voeren rond dat verhaaltje. Het was best moeilijk want het was een verhaal zonder prenten en wij moesten daarna de prenten gaan zoekn.

Maar het allerleukste was toch onze eigen raket met controlekamer. We konden er spelen met het astronautenpak en fantaseren over verre ruimtereizen...


We namen afscheid van Bliebje en wensen hem veel succes op zijn reis naar Saturnus.

Volgende week gaan we op ontdekking naar het beestje in het ei. Er is een ei in de klas dat aan het breken is...
We zijn alvast benieuwd naar wat er in zit...


FIJN WEEKEND ALLEMAAL...


https://photos.app.goo.gl/Ig7kZt0gjEIPFyIY2


Geen opmerkingen:

Een reactie posten