2de kleuterklas B

2de kleuterklas B
De Toverklas

zaterdag 27 oktober 2018

Herfst in de toverklas


In onze klas stonden de "herfstdiertjes" centraal. We maakten kennis met Roefie de vleermuis die heel graag muggen lust en ondersteboven slaapt wanneer wij in ons klasje zijn.
Er was ook een verhaaltje over een uiltje dat zijn nest niet wilde verlaten omdat hij bang was in het donker tot hij de lieve sterren en de maan ontdekte.


We schilderden herfsdiertjes met ecoline, we moesten erg voorzichtig zijn want ecoline maakt vlekken die er moeilijk uit te krijgen zijn..maar missie volbracht want we hebben allemaal superflink geschilderd.


Knippen en tellen zodat elke eekhoorn EVENVEEL nootjes heeft . Eerst hebben we in de kring een spelletje gedaan rond het begrip: evenveel en ontdekten we dat Evenveel eigenlijk hetzelfde is.


Met de dobbelsteen proberen we om ter snelst alle nootjes te verzamelen voor onze eekhoorn en we proberen veel punten te verdienen met onze halloween-memory.


In de kring vertellen we over "Halloween" en wat wij graag willen zijn? We praten ook over bang zijn en dat verkleden eigenlijk niet echt eng is.


We dompelen onszelf helemaal onder in de Griezelsfeer met de verkleedkoffer.Wat is dat eigenlijk een skelet en hoe kunnen we dat tekenen? We proberen met een wit potlood zelf een skelet te tekenen met armen en benen en daarna gaan we met wattenstaafjes en rietjes ons skelet afwerken.


We kiezen een leuke kleurplaat en na het kleuren knipt onze juf deze in
6 stukken en proberen wij ze weer in elkaar te puzzelen.


Jippiejeej wij maakten ons eigen fluffy halloweenslijm met scheerschuim, borax(iets dat in lenzenvloeistof zit) en doorzichtige glitterlijm. Het was een leuke smos en knoeiboel die toch wel voor heel wat plezier zorgde..

Nu is het tijd voor een weekje vakantie en deze 18 kapoenen en ikzelf wensen jullie een hele fijne herfstvakantie.

vanaf maandag 05.11 dompelen we ons volledig onder in de onderwaterwereld ahv het boek: "de mooiste vis van de zee"....

groetjes uit de toverklas.
https://photos.app.goo.gl/mzSnWWodY6jiMRJT6

Geen opmerkingen:

Een reactie posten