3de kleuterklas A

3de kleuterklas A
De Toverklas

vrijdag 8 februari 2019

WELKOM BIJ DE GRUFFALO


Welkom bij de Gruffalo. De Gruffalo heeft scherpe klauwen en een zwarte tong. Hij heeft platte voeten en paarse stekels op zijn rug MAAR.....we moeten helemaal niet bang van hem zijn....hij is zelf veel banger dan wij.


In de plasticinehoek liggen kaarten om te vervolledigen. We kunnen een slang maken en het hoofd van de Gruffalo. We oefenen op fijne motoriek.  De uil en de Gruffalo willen graag van klein naar groot en omgekeerd liggen. Kunnen wij hen helpen?


De Kronkelslang-schrijfdans: we proberen met de krijtjes kronkelslangen te tekenen op de speelplaats. We maken bochtjes en laten onze slangen krullen maken. In de klas zoeken we een plekje om kronkelslangen te maken met de dotters(verfstiften).


Samen spelen we het Gruffalo-spel. We moeten met de dobbelsteen gooien en om ter snelste de 6 plaatjes op onze kaart hebben. We leren onze beurt afwachten en om te gaan met ons verlies.


Ahv grote kaasdoosjes maken we zelf een Gruffalo. We gebruiken vormpjes en papier en gaan zelf aan de slag om ons mini-maskertje te maken.


Kijk eens hoe goed wij kunnen knippen en kleven om zo onze eigen puzzel van 9 stukjes te vervolledigen.


Wij hebben er ook een nieuwe kersverse 5-jarige bij...dikke zoenen voor jarige Tarik en bedankt voor de lekkere cake..

Na de avonturen van de Gruffalo maken we plaats voor: Tito Tovenaar. tito is een lief clowntje dat heel graag tovenaar wil worden..   We werken ongeveer 1,5 week rond dit leuke prentenboek en daarna is het tijd voor slingers, ballonnen en confetti...….CARNAVAL.

Alvast een fijn weekend allemaal.
Lieve groetjes uit de toverklas.

https://photos.app.goo.gl/7j5SaQnJ25Wza6kdA

Geen opmerkingen:

Een reactie posten