3de kleuterklas A

3de kleuterklas A
De Toverklas

vrijdag 4 oktober 2019

DE DIERENARTS


Dit is dierendokter Filip... Hij kwam op Donderdag op bezoek om te kijken naar de schildpadjes van Jef. Hij kon goed luisteren naar het hartje en kon ons vertellen dat het hartje wat trager klopte omdat het wintertijd was.

We vonden het erg fascinerend en lieten hem ook een kijkje nemen in ons eigen dierenziekenhuisje:



De hele week konden wij onze zieke knuffels verzorgen en vertroetelen in ons dierenhospitaal. We hadden pleisters en windels, een thermometer en verschillende pilletjes.


Er was een gezelschapsspel waarbij de vier diertjes om het eerste bij de dokter moesten raken en op het krijtbord oefenden we onze tekentechniek ahv stappenplannen. We kunnen nu een hond, en konijn en een kat tekenen.


Er was ook een wiskunde-hoekje waar we de juiste pilletjes in de potjes moesten doen ahv opdrachtkaartjes. We keken goed naar de getallen en probeerden alle potjes juist te vullen. Aan de speltafel was er een kattenmemory.


Knutselfrutsel deze week was een schilderopdracht waarbij we een stukje van een dier kregen en de rest zelf moesten schilderen en patroontjes van dieren..kat hond kat hond....  knippen en kleven.


Zieke diertjes hebben medicamentjes nodig en daar werd voor gezorgd in ons labo. We gingen zelf flesjes vullen met druppeltellers en maakten onze eigen etiketten.


 Wist je dat we vanaf dit jaar een vaste fietsspeeltijd hebben per jaartje. De derde kleuterklas fietst op dinsdag van 13.00 tot 13.30 in de dreef terwijl de kleinere kleuters op de speelplaats spelen. Superleuk om naar hartenlust te fietsen en steppen op de fietsen van school.

Volgende week is het WEEK VAN DE KLEUTER

maandag mogen we verkleed of opgekleed of knotsgek of hoe dan ook naar school komen .
Dinsdag maken we ons extra vuil (doe je laarzen aan)
woensdag geen school
Donderdag naar Wachtebeke
Vrijdag maken we medailles voor onszelf.


EEN HEEL FIJN WEEKEND EN TOT MORGEN OP DE FUIF VAN HET OUDERCOMITE.

nog meer fotootjes:
https://photos.app.goo.gl/PgVyJfAhV9Q37MR57


Geen opmerkingen:

Een reactie posten